Mun vartalo on haastavasti muotoiltu. Olen lyhyt ja hieman pulleroinen. Farkkujen hankkiminen on tästä syystä usein aika hankalaa. Yleensä en löydä sopivia housuja, jos ne on valmistettu numero- tai kirjainkokojen mukaan (36-42, XS-XL). Koossa 40 pylly mahtuu housuihin, mutta lahkeet ovat liian pitkät ja leveät. Koossa L sama juttu.

Siksi olenkin niin onnellinen tästä ihanasta keksinnöstä: tuumakoosta! Ja siis nimenomaan sellasista housuista, joissa voi erikseen valita lahkeen pituuden ja vyötärön leveyden. HURRAA! Tämän ansiosta voin hyvällä tuurilla löytää täydellisesti istuvat farkut. Tosin tämäkään ei ole ihan ongelmatonta. Useimmista farkuista ei siltikään löydy sopivaa pylly-lahje-suhdetta. The same old story: pyllyn ollessa sopiva, lahje on kaksi tuumaa liian pitkä. Jostain syystä kokoa 30/30 on jokseenkin vaikeaa löytää.

Tähän väliin uusi hurraahuuto, tällä kertaa Gina Tricot'n farkuille, joissa on lahkeensuussa vetoketju ja juuri minulle sopivat tuumat. HURRAA! Lisäksi vyötärön korkeus ja lahkeen kapeus on niin täydellisen kohdillaan näissä farkuissa, että ostin sitten kahdet kyseistä mallia olevat farkut, vain eri väreissä.

Mikä juttu se muuten on, että nykyään kaupat on pullollaan farkkuja, joissa vyötärö ulottuu rintoihin tai vaihtoehtoisesti on niin matala, että se tuo mieleen teinivuosien stringifarkut: niin matala vyötärö, että näkyy härskejä sekä edestä että takaa. Tai sit jos farkuissa on "normal waist", niin käytännössä se tarkoittaa kuitenkin normaalia korkeampaa vyötäröä. Vai onko mun käsitys normaalista vyötärökorkeudesta jotenkin epänormaali? No, onneks löysin edes tuon yhden farkkumallin, joka toimii kaikin puolin.